< Till bloggens startsida

SCREAM


Jag & Blomman
Tre nya stjärnor blev onsdagens resultat

Piz!/Evelina

WE CAN'T REWRITE OUR OWN HISTORY


På toppen av S-Backen

Jag & Bengan

Mmm caca!

Jag & BasillenMerso och jag

Jag har vågat mig på uppsatt hår, fastän jag känner mig smånaken i det.

Piz!/ Evelina

I CAN'T HEAR THE MUSIC


Godmorgon

Jag kan äta köttfärssås med gaffel och njuter när Ana gnäller fram popvisor.

En körv och en söt syster

Disco-nyllet och Blomman @ Charlie's Änglar.

Snart ska jag ut på vandring i skogsdungan på vår baksida som mamma fortfarande tror är en jätteskog. Innan dess ska jag upplysa er om helgens festligheter. Min fredag spenderades på Charlie's Änglar och Trädgårn' tillsammans med två Carlton-dansande gubbar och en massa söta småflickor. Lillalillalille-syster Amanda får numera lov att kalla sig myndig och slipper här med att ha koll på mina sista siffror i personumret. Yäy. Charlies' Änglar är något nyöppnat ställe mittemot Chez Amis. Ganska tomt, ganska tyst med väldans mycket blinkablinka-lampor i taken. Tänk er en disco-scen i en stumfilm. Fast det blir vad man gör det till och vi gjorde det bra, såklart. Vi är System Jensén, haha. Trädgårn's lokaler var lika gigantiska och halvfulla som vanligt, sönderremixade godingar spelades på förfullt. Dem hade gjort en houseremix på California Love, att göra så är fel. Dem totallurade alla på dansgolvet, spelade orginal introt därefter kom house-tornadon och kraschade favoritvisan. Fastän där det annars är ett schlager-dansgolv spelades grymt go hiphop. Där parkerade jag och Hero våra rumpor, vart annars? Oja. Kvällen avslutades och morgonen påbörjades hos Café Tintin, ett stort glasvatten+ kyckling & potatis. Tack till alla involverade kalasmänniskor! Min lördags afton spenderades i Linné med modellerna och andra långisar. Det blev danska julvisor och smultronvin alla night long. En smygtitt inne på Vasastan och några timmars vinglande upp på avenyn. Min supersköna söndag(kliché, yäy) bokades av Blomman, Ana, Ilona & gölle-Bubblan. Det blev nachos och fnitter på Greenwich. Ännu mer fnitter och  lite dansbattle i Vasaparkens buskage. Svenne-pygmé VS. Körd-pygmé. Ingen vann, för vi dansar lika konstigt båda två. Denna dag ska bestå av chillnani och spring på stan. Det verkar bli fikus ikväll med, fast denna gång med Bengan & Basillen.

Piz!/ Evelina

PIERCED

Goddag

Jag kan äta nylon och njuter av att skrika fula ord till halvdöva pojkar.

Osköna jag och en hungrig syster.

Du gör mig stolt, säg nej till sketan!muhaha

Flickebarn

Gamlingar på dansgolv

Min lilla skit till syster har nu blivit en stor skit. Detta firades med dans på Trädgårn'.

Nu är jag tillbaks på hemmaplan. Min stad är 30% vackrare än den var sist jag andades in dess fina, smått förorenade trafikluft. Jag märker också att hösten är några gånger finare här än vad den är i byn där uppe. Jag menar dem gula löven här utgör en sådan fin kontrast till den grå asfalten, ser hellre liggandes löv i en allé i betongen än i byn där uppe. Höstdepression finns nog inte här. Jobbiga mornar finns nog inte här. I allafall inte i en vecka framöver, för nu har lillen här lov. Höstlov, vettö. Det behövdes, mhm. Vi har börjat väva i skolan. När SnelaDela började drömma om varpen insåg vi att det behövde en redig paus. Clear our minds for a second. Varpen är det man väver genom, alltså ett högt antal trådar som spänns upp på en vävstol. Denna syssla som vi annars trodde var förberedd åt oss, att det bara var att sätta igång och väva. Ack,nej! Detta skulle också utföras av oss elever. Jag säger: WOW! Jag ska då aldrig underskatta vävda tyger, ever again. Och inte kärringarna som väver heller. Vem det än var som kom på att man kunde skapa tyger genom att väva måste varit ett matte geni. Vi snackar om många trådar som ska spännas upp var för sig, t.ex. till en trasmatta på 1,5m x 80cm behövs det 240 trådar. Det trodde vi var mycket, där hade man fel igen. Duktiga vi ska även väva en liten handduk, liksom för att få pröva på att arbeta med olika tjocklekar. Till  en kökshandduk behöver du 720 varptrådar. Ih. Förarbetet i vävning tar mer tid än själva "jobbet" nästan. Men vi fixar det här, jag fixar det här. En prövning för tålamodet minsann, jag som annars  är bästa vän med snabba resultat. Som sagt, paus behövs. Vila hjärnan lite grann. Chilla med vännerna lite grann. Springa på saftkalas lite grann. Ni vet, höstlov.

Piz!/ Evelina

GOT ONE MORE TO MAKE PROUD

Goddag

Jag kan sy ihop mina fingrar och njuter av att lukta överkokt ravioli.

Kan användas till att rulla trådrullar med eller att borra hål i skallben med eller..

She got em' done for free!(Eve fixar, vettö)

-No squeezing! -But pleeeease?(A) -No! -*squeezing* Oops! :O


Jag och favvokocken Raimo. Han översaltar, pratar med finskbryting OCH läspar.

Long time no see?! Mhmm. Det finns så mycket att skriva om att varken mitt ordförråd eller tålamod räcker till. Därav bilder, bilder och lite mer bilder. Vi får se när jag hittar ork och drivkraft till att skriva av mig om allt det där "viktiga" som händer runt omkring mig en annan dag. Sålänge har jag en fråga till er, eller en fråga jag ställer till mig själv ganska ofta: Varför måste Dj Khaled alltid gorma sönder alla sina visor genom att upprepa fraser såsom -We the best!? Whyy, whyyyy?!*gnäller som matadoren i Ferdinand*

Piz!/ Evelina

ON 2 THE NEXT 1


Godkväll

Jag kan förstöra halsdukar och njuter av att plocka urindoftande lingonris.

Notera att jag skelar och att jag stickat mig själv en pretty goodlooking halsduk!

MCcappuchino- för den kaffesugna fattiglappen!

Vargen

Renée

Piz!/ Evelina


TOMMY TON THE OBSERVER
Piz!/ Evelina

EVERYTHING, EVERYDAY, EVERYWHERE

Chloé SS10


Gareth Pugh SS10

Givenchy SS10

Piz!/ Evelina


VENUS VS. MARS


Godkväll

Jag kan brodera fult och njuter av att få håret slingat av gärdebyare.


Coordinate, mate! Pharells charmerande nylle runt halsen, som fixades igår kväll.

Kortisen här har haft en nudelfylld helg och två vardagar i huvudvärk. Yäiy. Huvudvärken måste vara från all den koncentration våra halvtfungerande ögon utsätts för hela dagarna. Vi har virkat, blev bombade med ungefär fem olika sätt att virka på under en dag. Jag förstod mig på EN av dessa, EN endast. Tror jag? När jag skulle visa den inhyrda lärarinnan mitt fina resultat frågade hon mig vad det var för något. Då hade jag tydligen lyckats göra en remix på typ 2-3 st olika virksätt i en och samma. Det blev snyggt. Det finns inga fel och inga rätt i virkning sa den finsktalande damen. Som annars var grymt duktig på sin grejj och trevlig. Hon tog sin tid att berätta lite om back in the days när hon växte upp. T.ex att man brukade virka filter att ha i silen där komjölken ansades innan det blev drickbart. Och att männen valde sina framtidsbrudar genom att kolla hur vidare tät och rengjord detta filter var. Berit, som berättaren heter uppmanade våra enda pojkar i klassen: Killar, glöm nu inte att kika på det där innan, man vill ju inte ha det surt och ofräscht inte!

Piz!/ Evelina

WE DON'T DO BALLS, WE MAKE EM'


Goddag

Jag kan rulla yllebollar och njuter av att noppa ansiktshår.
C.Dior SS10
Fendi SS10
Prada SS10

Nu verkar ull-blocket vara över, fast inte för min del egentligen. Ska sy klart en kuvertväska som jag har tovat ihop någorlunda. Metoderna var roliga att pröva på men ull kanske inte riktigt var min grejj, fast det hade jag inte vetat om jag inte fått chansen att arbeta med det. Så kan man tänka istället. Pickning ligger högst upp på listan, det är en tovningsmetod där man pickar ihop två tyger med hjälp av en nål. På så sätt kan man få fina, små coh detaljerade färginslag i den annars ofärgade ullen. Jag lyckades iallafall rulla och picka ihop en liten miniatyr av sötnos pandan i reklamsnutten som Takashi Murakami gjorde för LV. Den blev gö' fin faktiskt! Bilder på detta alster finns varken här eller någonstans nära min camera, tyvärr. Nog om min älskade skolgång och mer om fritiden här. Fritid? På vardagarna är man för det mesta brainfucked någon gång vid 16.00 då skoldagen borde vara över. För er med kreativaminds vet ni att man lätt kan glömma bort allt runt omkring  sig när man väl satt igång. T.ex. att andas eller äta och urinera. Så slut,ja det är man. Efter detta ska man vara helst duktig och fortsätta med sådant man inte hunnit klart med under lektionstid. Så ska man tvätta/städa/diska och gå på någon kvällskurs (keramik för min del). Man ska också hinna inkskaffa käk och viktigheter inför den kommande helgen. Vissa dagar kan man lätt vara igång från 8.20 till 20.00 utan att hinna kolla på klockan ens (fika+mat pauser hjälper en). But hey, i like it. Det passar mig, att alltid vara påväg någonstans. Skolan känns inte som "skola" för allt det man gör är sådant man vill lära sig. Är ämnena du läser intressanta för dig själv, blir resultaten genast mycketmycket bättre. Inte sant? Mhm. Nu är det nog dags för mig att lämna datasalen, att sitta och kolla runwaybilder kan tydligen också få klockan att ticka iväg som tusan. Men hallå, man måste ju ha kolla på dem framtida konkurrenterna.. right?


Close up 1. C.D - glitterstrumpa!

Close up 2. Fendi - nära perfektion

Close up 3. Prada- varningsläppar

Piz!/ Evelina

RSS 2.0