< Till bloggens startsida

BLASTING OFF JUST LIKE A LASER






Jil Sander SS10- K k k an inte sluta dregla?! Återigen.. hjälp?

Piz!/ Evelina


WTF ARE U LAURYN?! U'RE KILLING ME SOFTLY



K k k a n inte sluta lyssna?! Hjälp?

Piz!/ Evelina

LULU SHIRTY

Goddag

Jag kan dumpa koppar och njuter att känna doften av nysaltade fåröron.


En ny klassiker

Kärringtand

Gårdagens dokumentation stod Vargen för.

Den 28 september år 2009 var jag och mina klasskamrater på utflykt.  Vi började färden mot ett skinnberederi  i Tranås på morgonens arsle, var där vid lunchtid. Där fick vi se mindre trevliga saker såsom nyavskalade pälsar doppade i stensalt, fåröron utan kroppar, djurögon på golven och läskiga lokaler. Jag lärde mig lite nya saker, det blev en väldigt snabb guidning om stegen i skinnberedning. Thanks, G! Det lilla som vi skulle hinna ta lärdom av hörde vi knappast, den rödläppade vägvisaren pratade alledes för tyst och snabbt. Sen fanns det självklart  stora maskiner som hjälpte till med att dränka hennes röst lite grann. Det våra oskyldiga ögon fick vittna ville vi då inte ha någon mer information om. Usch va’ snuskig åtta veckors procedur. Jag blev nästan äcklad och jag blir aldrig äcklad. För jag är redan äcklig. Men den försenade lunchen var som godis för själen. Och för magen. Kanske för att det var godis men ah. Majsbröd+ vitlökskryddad cremecheese+ Marabou mintkroktant= match made in heaven. Påriktigt nu, det var gö’ gött’! En annan smakupplevelse som jag vill tipsa er om är stuvad blomkål med chokladglass. Förvånansvärt okej, prövades idag i bamba. Imorgon får jag förhoppningsvis mina ketchuptoppade skumdelfiner till efterrätt.

Piz!/ Evelina


JPG.x9



Att jag varken skrivit eller sagt just detta förvånar mig faktiskt, rimrim.

Fin klocka vid Katrineholm C.

Försök 1.

Försök 2.

Försök 3. [on ze train med Vargen]

2/6 av system Jensén

91:an försöker flirta med linsen på TinTins uteservering.

Jag iklädd badräkt

My pink lovers fick en lagomt go kontrast mot betongen.

Här har ni delar av min helg i jpg. format. Mina sista bilder med min camera. Nästan. Eller iallafall på ett jävligt bra tag, som sagt den vägrar att tillfriskna.

Piz!/ Evelina

DEAR, IT'S NOT REALLY WORKIN' 4 ME..


Godkväll

Jag kan glida in på svettiga dansgolv och njuter av att somna sent.

En ny/gammal bild. Look like a cräjziwoman, men bättre än ett vitt tomrum just här.

Jag är tillbaks i byn, där skolan bor. Vistelsen i hemstaden var så mycket bättre än förväntat, och ja dem var skyhöga. Jag hann träffa alla underbaringar som planerat och umgås med min fina familj. Rulla ju in på Nisseterminalen vid fem tiden i torsdags, perfekt tajming med DramaBabas rast på stationen. Blev bjuden på den där älskade SJ-bullen som egentligen inte är en SJ-bulle utan en TC-bülee, känner mig så lurad. Oh well, gött satt den iallafall. Efter mötet med denna dam tog jag min packning och drog med mig skiten till Apans arbetsplats, vid Backaplan. Sedan tog jag den heta 99an hemmåt. Senare på kvällen blev det promenad & girltalk med Merso på stan, som jag har saknat mina vackra gator! Jag tar dem som lockar mig mest, resten får Rosinha jobba på. Eh, you feel me. Fredagen spenderades med 91:an, min minderåriga syster Amanda för er som inte visste detta. Vi sprang(läs: kubbade) runt och kollade i butiker efter saker som vi aldrig kommer att få köpa. Fikade på TinTin, det gjorde vi också. Väldigt trevligt. När mörkret kom smygande var det dags för födelsedagskalas. Den där Finnemannen fyllde X-antal år, detta skulle självklart firas med bowling och bootyshake. Mitt lag a.k.a Morötter & Vanlijsås vann, eller ah jag var tydligen med i ett lag och det laget tros ha vunnit. Jag fick ett glas fylld av honungsfärgad vätska direkt efter matchen av någon L(med stort L)ooser, antar att det var priset. När vi vara klara i Gamlestan’, blev jag buren till hållplatsen. Där tog vi en vagn och bestämde oss för att lattja vidare på Parken. Första gången på det stället för mig och ja, jag gillade det. A lot. Också första gången på år då jag hamnat på ett ställe där jag slapp gnälla på disk-jockeyn angående skitmusiken. Körde en  Ludachris-What’s ur fantasy-duett på det stekheta dansgolvet, lagomt roande för oss skönsjungande freaks och publik. Efter non-stop dans till 04.00, orkade inte lilltårna mer så då rullade vi tillbaks hem igen. Lördagen var det yttligare en utgång som gällde denna gång med Ägget. Det började aproligt och slutade.. intressant. För närmare detaljer, var snälla att kontakta kvällens snefotade följe. Fast låt oss säga att Drama-drinken var för god, helt enkelt. Eller vad säger du, Ägget? Söndagen var chill. Några snabbmöten i olika delar av min stad, blev himlans stressigt vettö. Men tiden med mina vänner är värt sådant. Lyckades hamna på stationen samma tid som Hero(min Blomma), sannolikheten att sånt händer finns inte. Gissar på att någon däruppe ville se oss umgås lite extra nu när vi pluggar på olika orter. Vid sex tiden blev det dags att vinka av Göteborg för denna gång, försök att inte sakna mig lika mycket som ni gjort hitills. Kommer och hälsar på snart igen.  Så snälla, bara försök? Ja, du där bakom skärmen.. inkluderar dig med. Nu ska jag pensla på min 5-kronorströja jag köpte idag under studiebesöket. Mer om idag, imorgon.

Piz!/ Evelina


MON-2-WED


Godkväll

Jag kan skriva för hand (oh!) och njuter att somna under iskalla täcken.


Måndag, ullperioden kör igång och bambakärringen bjussar på matlådor.



Vargen


Snela-Dela, *dubbel-fest på teckenspråk*

Tisdag, vi lär oss att karda för hand (svårt!) och prövar på att spinna (gö' svårt!).





Onsdag, jag leker Prince och ger mig på ull-misshandeln (tovning).

Imorgon bär det av till hemstaden, ljuva Götet! Ses då!

Piz!/ Evelina

UNTITLED


















Tadaaa! Här har ni resultatet. Vargens händer och den svarta dockan fick agera modeller denna söndag. Nu ska jag äta middag tillsammans med Jan Guillou och Erykah Badu.

Piz!/ Evelina

AUTO FUTIGUED THEN FITIGUE THE ENEMY


Godkväll

Jag kan brygga äckligt kaffe och njuter när Ullis gormar FUCC DAT!



Så här mycket kemikalier andades jag in för hyll-projektet, all for nothing.


- Åh, kolla den posar för mig! - Eve, den är död. - Jahaa..





DOPE, riiight? Jag vek & häfta när B. Szenfeld hade workshop med oss.

En styckad bomullströja, en tunn tunika och ett gäng pappersloppor - et voila!



Vi gjorde en drive-by på Toppens dansgolv, fastän vi var klädda för fredagsmys.

UV-lampa+ 2 och 1/2 nylle+ ett spagettipaket= aproligt. 

Charmig väggutsmycking?

Nu fick jag tag på ett SD-kort *jätteglad*. Jag har nämligen lyckats krascha två stycken redan. Därav inga bilder dem senaste dagarna. Ni som har kollen kanske vet att dessa kort är minneskort-hållare (eller nåt') och jag har lyckats göra sönder den där lilla LOCK-pluppen på mina två. Duktigt gjort av mig, oja. Eftersom dagens tidigare inlägg endast innehöll text, väcker jag härmed terroristen inom mig och bombar er med pics. Imorgon blir det glädjebud och skräp-bilder i mångfald. Stay tuned, söta läsare.

Piz!/ Evelina

RUNNING


Goddag

Jag kan vika pappersloppor och njuter av att bjuda på okokt spagetti.


Long time no see. Typ. Nu sitter jag här igen vid dumburken #2. Vart några sjukt effektiva dagar, fyllda av egen studietid. Alltså tid där vi antingen får jobba röven av oss om vi vill eller sova, jag har jobbat på. Jag har misslyckats och lyckats med några av mina "metallverk"(ursäkta ordvalet). Men inga bilder på dessa här, atleast not yet. Klara är dem iallafall. Inspirationen stod Kleoptra, farao och Transformers för. Endast av silverfärgade metaller, men lite färginslag fick jag.. från något gammalt kretskort från en söndrig DVD. Min hylla av konservburkar blev inte alls som jag velat, var väldans svårt att få dem att stanna på sin plats. Ni undrar säkerligen hur dagen med Fröken Szenfeld va' och den var primus. Vi fick höra allt från hennes livshistoria till hur hon tänker inför modevisningar. Hon är galet välutbildad inom konst/mode, nio år allt som allt har hon suttit bakom skolbänken. Sedan fick vi kika i hennes privata skiss och- inspirationsblock och hon lärde oss en massa som vi senare fick användning av i några uppgifter som hon oss senare gav. En klasskamrat hade fått fram uppgifter om att Bea var född år 1972. Varken jag eller någon annan trodde att det var sant, men dem stämde tydligen. Suprisesuprise. Hon är väldigt ungdomlig i sinnet, kroppspråket och i sättet hon talar. Liksom ibland kunde hon få in ett what the hell och några yada yada i sina meningar. Upplägget av föreläsningen var utförligt och väl genomtänkt, som allt annat denna kvinna skapar. I mellanåt hade hon lagt upp "chock-bilder" i hennes fina bildspel för att fånga upp åskådarnas uppmärksamthet, eftersom föreläsningar lätt kan bli långtråkiga. Hon fick en att sitta som en gnu (Klarinettpojkens ordval). Räv kanske det borde va' egentligen. Hennes besök vaa otroligt givande och inspirerande. Det är sådana människor som får en att arbeta lite hårdade, lyssna lite bättre och lära sig lite mer än vad man borde.

Piz!/ Evelina

034 01134


Goddag

Jag kan dricka grädde och njuter av att rota i återvinningsboxar.




Idag blev cykeltur #2 mot Valla, denna gång kom jag rätt. Hade ju följe![090915]

Snart lägger den av. Cameran strejkar fortfarande, vet inte riktigt vad den begär. Jag menar varför strejka när man redan har det som man vill? Den får mat- bilder tas, den får vila- när den dör och lite tid för sig själv på morgonen. Tycker den borde vara tacksam över att den inte redan hamnat i papperskorgen. Får se om den vill komma tillbaks till sin arbetsplats- i mina händer, när den tröttnat på att leka "sjukskriven". Så länge får ni hoppas på någon bild, någon dag kanske sisådär. Då får ni tid åt att läsa min skit istället, inte ba glo. Usch va' jobbigt? Jaja, läs! På tal om skit, idag har vi påbörjat projektet inför Miljövänliga-veckan. Nu kommer skiten, det va' inte projektet som var det.. don't get me wrong, det här är bajskul. Just det skiten.. ehm.. jag gör smycken av skit. Junk-jewleries höhö. Projektet går ut på att återbruka, remaka. "Hittat" & lite köpt, kallar vi det. Jag har gjort smycken av gamla metaller. Av allt från gamla stereoknappar, hönsnät, lampskärmar till ståltråd och konservburkar. Får se om jag vågar lägga upp bilder på mina alster här. Antingen för att dem blir för fula och inte vill jag ha mitt namn signerat på något sådant. Eller för att dem blir så snygga att jag snålar, vill inte dela med mig av mina geniala kreationer. Skit. Shit. THE SHHH. Vi får finbesök till skolan imorgon, gissa vem? 2 gissningar, sen är det kört för din del. David Hasselhoff? Nej. Juvenile? Neeej, u dumbass. Bea Szenfeld är det rätta svaret, ifall du inte redan listat ut detta. Så imorgon blir det en heldag med denne, workshops & föreläsning. Yäiy. Nu: tvätt, disk, hemliga telefonsamtal och te-missbruk.

Piz!/ Evelina


IT'S JUST D.RICHARDS NOW


Goddag

Jag kan klättra i brandstegar och njuter av att gnida på andra med handskar.

Jag & Ullis

Ambitiösa hemmafestfixare, me like.

Jag och Johanna med hennes tuffing-pose

Rökmaskinen var ON, likaså var ze partyppl

En klarinettspelande rumpa

Ze zexy poze, never works for me really

Drickpaus

Kvällens agenda

Dvärgen 1

Entrén

Jojjan

Vi var där, på Toppen. Skaka stjärt det gjorde vi också. Speciellt Johanna, jävlar ja. Vi blev stalkade, dissade, hissade och bjudna på gratis-resor till Rom. Min fredag gav mig allt jag behövde och lite mer än så. Sjukt bra afton minsann. Gillar att grabbarna på Toppen haft ork till att pimpa upp deras ställe med diverse partypryls som rökmaskin, discolampor och planscher på E-type. En gästbok på toaletten fanns det t.om. Sweet! Vi var ap exalterade över Michael Jackson-timmen, den var tjugo minuter försenad men tiden kom då glitterhandsken återigen fick skina i strålkastarljuset. Nästan. Jag bar hansken en hel låt, passade då på att trycka upp handsken i alla nyllen jag mötte på golvet. Antingen blev dem glada - Ohjo lite paljett-peeling, äntligen! eller så blev dem mindre glada - *Ehm, en creapy dvärg med en creapy handske som påriktigt tror att hon kan dansa*. Efter låten bestämde jag mig för att kasta iväg handsken mot personen mitt emot mig, han fick den i huvudet och stirrade på mig. Därefter tog han upp den från golvet, satte den på sin högra hand och rockade sönder kommande låt. Jävlar, sikka M.J moves grabben hade! Gissar på att grabben går danslinjen här. Det är typ dem man INTE vill hamna brevid på något dansgolv, truly outshines the shit out of you. Ja, nu ska jag krypa tillbaks till mi casa. Ha en fortsatt trevlig lördagskväll, gör nu allt som ni inte får lov till!

Piz!/ Evelina

ANGELS CALLING


Goddag

Jag kan sjunga bättre än Emma Burton och njuter av att klunka O'boykaffe.








[090909.090910.090911]

Min camera löper amok. Den spar de bilder som den vill, resten bara försvinner från minnet. Apsurt. Oh well, det är fredag. Fredagar är till för att man ska kunna skaka av sig veckan, eller ja idag känns det lite så iallafall. Vad har jag gjort sen' sist.. ? Just det, jag har varit på knattedisco. Jo, du läste helt rätt. Vi hade cafékväll här på skolan, temat var mellanstadiedisco. När man entrade lokalen med blinkande lampor och fika-stånd, var det som att stiga tillbaks några år i tiden. Dem flesta var utklädda(from head 2 toe) och livebandet spelade gamla godingar. Vi dansade, drack kaffe och skuttade i ringen till Aqua, BSB och Spice Girls. Självklart har jag hunnit med lite nyttigheter också som att städa hela huset, tvätta kläder, diska andras disk och plugg. Att organisera allt vi har haft för oss dem senaste veckorna i en liten pärm, det var inte så lätt som jag trodde det skulle bli. Men lite pli på grejjorna ska jag nog få. Plastfickor is the shh. Snart ålar jag tillbaks till mitt lilla krypin för att fixa ihop två planscher till kommande "events". På tal om events, verkar det som om att Toppen (en av våra elevbebodda byggnader) ska ställa till med kalas ikväll. Dit måste vi. Dit ska vi.

Piz!/ Evelina


BETTER WISE UP


Godkväll

Jag kan stänga av blixten omedvetet och njuter av att lukta spenat.





[080909]

Vid skolbänken satt vi mest hela dagen idag, för att senare kunna utföra några övningar inom färgläran. Det är galet hur vissa färger kan påverka oss och dem i vår omgivning. Hur färger kan växla till en varmare ton bara genom att man ändrar en bakgrund eller en närliggande färg. NCS(Natural Colour System), som jag kom på att jag läst om under gymnasietiden. Då skulle vi kunna blanda fram en färg bara genom att läsa någon bokstav samt nummer(%) på ett av proven vi hade. Hur svårt? Jätte svårt. Men nu läser vi om samma system dårå, fast inte lika tungt. Ett internationellt färgsystem tror jag bannemej att det är, ganska coolt att människor som inte ens pratar samma språk kan förklara i färger för varann. Okej, kulör-hajp här men ärligt talat ..det är en hel vetenskap i sig. Nu måste jag kila till sysalen, antingen få något gjort eller bara agera moralstöd för någon varg som kan sy bättre än mig.

Piz!/ Evelina


RIRI






Vogue Italia, sept 09

Piz!/ Evelina

PROLLY NEVER FIND MY FACE IN THE BOOK


Goddag

Jag kan  spruta mjöl och njuter av att sparka på getingfyllda buskar.
Psycho Murre!



[090907]

En måndag fylld av muntligt redovisande. Jag blir imponerad, av mig själv. Ibland. Okej, ytterst sällan kanske jag borde skrivit där. Som idag under redovisningen. Jag lyckades koppla bort tanken på att jag själv skulle stå där framme efter mina klasskamrater gjort sitt. Jag lyssnade faktiskt. Annars brukar det vara så att jag blir för nervös för att ens kunna använda dem där parabolerna som är placerade så sött vid tinningen. Jag sög åt mig den nya intressanta informationen mina söta medmänniskar svettats fram. Men nerverna slog till. OFC. Fast det var tydligen ingen annan som märkte av detta, förrutom jag. Pokernylle? Jamen tydligen. Fick t.o.m en klapp på axeln av en klassis eftersom jag gjort så bra ifrån mig. Yäääiy. Jag utvecklas här. Brukar vanligtvis få ryckningar i höger ögonlock, kallsvettningar och smådarrande läppar inför allt som har med retorik att göra. Men inte idag, verkar det som. Åskådarna varken påpekade några läskiga ansiktsuttryck eller stammande meningar. Utveckling, mates, utveckling. Nu ska jag ta min bankande huvudvärk i hand och vandra till en plats med mer dämpad belysning. Stay confident, prettygeeks of mine!

Piz!/ Evelina

I GOT 99 ROBLEMS BUT A BITCH AIN'T 1


Godkväll

Jag kan tappa penslar och njuter av att se på när barn diskar min disk.



Asien flyttade in under middan', skön fusion eller vad?

Snor-rika och Vargen spexar

Söndagsmiddag med familjen. Typ. Efter måltiden fick jag ungarna till att diska åt mig, yes! I'm good. Hassan hälsar en fortsatt trevlig vilodags afton!

Piz!/ Evelina

TEAMDRAMA


TeamDrama:mingel på campingen

Piz!/ Evelina

I'M MY OWN SWEETHEART


Goddag

Jag kan överkonsumera te och njuter av att se Dessi sparka.

Muhaha

Oh no, Vargen dog.. i en överdos av mjölreservage. Mon dieu!

Lu me lotushanden och andra finare verk.





[090905]

Det är morgon. I bakgrunden hör jag Mary J Blige vråla fram refrängen, Talib Kweli stönar in några "uh" "yeah". Framför mig vilar campus utslaget från lördagens bravader. Som inte fredagen segat till det tillräckligt. Det är söndag. I ena handen värmer den kaffefyllde koppen. I den andra handen vilar en tjock deckare. Det är tid för frukost och jag är hemma. Nu känner jag mig hemma, här.

Piz!/ Evelina

RAISIN


Goddag

Jag kan kladda på tavlor och njuter av att riva ner sås-hållaren i bamba.

Ella var inte gla' i att vi skrivit dikter till henne med den röa' pennan..


Gissa vad jag lyssnar på för musik när jag kletar på pappret?

Vargen (också kallad Anna, Tommy-Tomboy, Hassan) leker Carola

Mina smyckesskrin

[090903-04]

Idag fick jag applåder. Trodde ni att jag gjorde något som ni borde vara stolta över backathome? Helt fel. Jag lyckades krascha vår kecthup/senapshållare i bamba, därav applåder and a walk of shame. SÅ jag, väldigt typiskt. Fastän man måste ju se det positiva i det hela, nu fick söta främlingar någonting att snacka med mig om. Fick några : Skön scen i matsalen!-kommentarer. Idag fick jag också fixat mina små ärenden, på banken där dem fylle-finnarna satt och dregla brevid mig i några timmar. Ja, timmar. Är jätte imponerad, jag menar en sådan liten stad med så lite människor med ändå lyckas dem få ihop en fet kö på banken. Mad props. Lite mat och godsaker inför helgen inskaffades dessutom, såklart. Snart är det middag, får se vad för roligheter denna fredagsafton i Sköldinge har att erbjuda. Ha en go' freeeda, änna!

Piz!/ Evelina


A DREAM



Godkväll

Jag kan waila och njuter av att bitcha med gravida kvinnor.


På övre raden har du Ms. Burfitt, nedre raden finner du Ms. Szenfeld

Idag har det varit en heldag av teori, eller forskning som dem kallar det här. Jag och Moa valde att fördjupa våra kunskaper (som vi inte hade) om Ikat, en urgammal vävningteknik som används av sötnosarna i Asien. Efter vi fnittrat oss igenom arbetet var det dags för mig att vandra mot Z-salen. Där skulle skolrådet ha mötet, jag är en av representanterna. Nu när jag tänker efter passar Z-salen utmärkt som namn till salen.. 1. Z är platsar långt bak i alfabetet och salen låg verkligen bortom salar som jag inte ens visste fanns 2. ZzzZzz , så roligt hade jag och födelsedagsbarnet Felicia under mötet. När vi inte längre kände våra stjärtar blev det dags att bära dessa mot bamba. Middag (ca. 16.45 urrday). Senare bjöds det på hemmbakad chokladtårta hos födelsevalpen, med blåbär i. Alla kakor/tårtor/bakelser som bakas här kommer förmodligen innehålla blåbär, plommon eller äpplen. Eftersom dessa växer framför, bakom och säkerligen under husen. Won't complain- billigare är bättre men gratis är godast. Haha. Fattigmansord, yessiiiir! På tal om interjektioner.. WOHOO! Igår berättade fröken (ja, jag får lov att kalla dem goa kärringarna för det) att Bea Szenfeld kommer till vår skola för att hålla föreläsning och grejja. Hon är sucha inspiration, påriktigt. Enda sen jag såg henne i den svenska motsvarigheten av Project Runway för många år sedan, har jag varit ett fan av henne och hennes sagoberättande kreationer. WOHOO! x2, sedan fick vi ett kanske om förfrågan om Lovisa Burfitt skulle komma och hälsa på hon med. Som råkar vara handen bakom dem flesta av mina favorit fashionillustrationer från nutid. I'm so FREAKIN' exited!

Piz!/ Evelina


AS THE INCENSE BURNS AND THE TURN TABLES TURN


Godkväll

Jag kan stå på en arm och njuter av att se bananskal förmultna.

Varför tänker man sig inte för innan man namnger sina produkter?

Så här ser jag och Vargen ut under lektionstid.

[090902]

Piz!/ Evelina

IN THE VALLEY OF MY WORLD


Godkväll

Jag kan stilisera brandvarnare och njuter av att sterilisera gråsuggor.





[090831-090901]

Solen skiner, mjölet torkar och äpplena på skolgårn' är lagomt syrliga. September är här. So soon, too soon. Allt verkar va prima. Allt är prima. Förrutom!(-haha måste gnälla på något, duuuh!). Mitt kort vägrar, den strejkade idag. Hatar när man vet att det finns cash på kortet men skiten inte går att läsas, dags och byta kort dårå. I-landsproblem hejhej. Men sånt är pinsamt, där står man med ansiktsmasken i kassan och ska betala. Så går det inte. Så det måste fixas imorgon hos banken, sen ska det skeppas iväg brev till hemstaden. Ni får ju lov att skicka brev ni också, handskrivna uppskattas SÅ. E-mail är SÅ augusti 2009.

Piz!/ Evelina


RSS 2.0